sâmbătă, 23 aprilie 2016

Chisturile ovariene - rezolvate prin terapii naturale



Tot mai multe femei se confrunta cu prezenta chisturilor ovariene, niste formatiuni benigne care pot fi descoperite de multe ori intamplator la o ecografie abdominala sau tranvaginala; ele pot determina tulburari ale ciclului menstrual, tulburari de fertilitate; cele de dimensiuni mari  se pot rasuci sau se pot rupe si atunci apar dureri vii care reprezinta o urgenta medicala.

Terapiile naturale au efecte excelente, cu conditia  sa fie administrate de catre un medic apifitoterapeut, combinatiile, dozele ca si perioadele de timp trebuie strict stabilite de catre acesta; in caz contrar, efectele pot fi exact contrare celor dorite.



Atrag atentia asupra acestui lucru deoarece am avut paciente care au urmat tratamente naturiste recomandate de  catre cosmeticiana (?!) la care urmau terapii de infrumusetare.

Se utilizeaza plante cu efect de echilibrare a raportului estrogen-progesteron si de  reglare a ciclului menstrual –zmeur, vitex agnus castus, lemn-dulce, salvie, dongquai, marar,  in paralel cu plante cu efecte tonice asupra aparatului genital feminin, antiinflamatorie pelvina -cretisoara, coada-soricelului, galbenelele, urzica, branca-ursului, traista-ciobanului,  coada-racului, cimbrisor, soc.
Toate acestea se folosesc sub formă de ceaiuri, tincturi, pulbere fină sau comprimate.


Deosebit de eficace este si gemoterapia  cu mlădiţe de zmeur, muguri de coacaz negru, mladite de buxus.

Femeile ce prezinta predispozitie pentru aparitia acestor afectiuni este bine sa urmeze profilactic o cura de 30 zile cu ulei bio concentrat din samburi de struguri, care se poate administra cate 5 picaturi de 2 ori/zi; curele pot dura aprox 1-3 luni.

Se mai pot folosi supozitoarele cu rasina de brad, muguri de plop, galbenele, catina, tataneasa, propolis, 1-2/zi, ca si baile de sezut cu infuzii de coada-calului si de coada-soricelului (câte 20-30 de minute seara, la culcare).


Alimentatia este importanta, reduceti consumul de produse de origine animala care contin, de cele mai multe ori, un procent ridicat de hormoni (carne pui, lapte si derivate), alimente si bauturile din comert ce contin multi conservanti chimici; preferati o alimentatie vie, bazata pe legume, verdeturi, fructe proaspete, cu continut ridicat in antioxidanti.

NU lua suplimentele alimentare la intamplare, programeaza-te acum la un consult pentru recomandarea unor terapii personalizate !


Dr. Ruxandra Constantina, medic specialist medicina de familie, apifitoterapie, naturopatie

MEDICA RD  0734 410 417



Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER