Chimicale de evitat daca ai copii
Chimicalele sunt prezente peste tot in
viata noastra; in alimente, bauturi, in aerul ingerat, in produsele de
ingrijire personala, in recipiente, in produsele pentru curatenia casei.
Veti spune ca asta este lume in care
traim, platim pretul progresului…..si totusi putem sa fim mai atenti in special
cand vine vorba de femeile insarcinate, de mamele care alapteaza, de copiii
nostri.
Din nefericire, asta nu este o sarcina
simpla. Produsele pentru baie si ingrijirea corporala a copiilor adesea contin
chimicale sintetice care au fost corelate cu efecte daunatoare sanatatii;
interfereaza cu dezvoltarea fizica si psihica al lor, perturba balanta
hormonala, le scad imunitatea. Actioneaza prin efect cumulativ, deci folosirea
lor repetata si prelungita provoaca daune, uneori ireparabile, organismului
uman.
Perturbatorii endocrini
Cunoscute ca PED-uri (bisfenoli, dioxina, ftalati), ei pot interfera cu sistemul endocrin, afecteaza sistemul nervos; pot provoca hiperactivitate, ADHD si tulburari de comportament la copii.
Cunoscute ca PED-uri (bisfenoli, dioxina, ftalati), ei pot interfera cu sistemul endocrin, afecteaza sistemul nervos; pot provoca hiperactivitate, ADHD si tulburari de comportament la copii.
Vopselurile si colorantii sintetici
Sunt obtinuti din gudron de carbune si pot declansa crize alergice, astmatiforme, cancer.
Sunt obtinuti din gudron de carbune si pot declansa crize alergice, astmatiforme, cancer.
Parfumurile sintetice
Contin foarte multe ingrediente chimice, multe dintre ele nocive pentru sanatate: pot provoca alergii respiratorii, crize de astm bronsic, migrene.
Contin foarte multe ingrediente chimice, multe dintre ele nocive pentru sanatate: pot provoca alergii respiratorii, crize de astm bronsic, migrene.
Deci este recomandabil sa utilizam produse bio, ce contin
numai ingrediente naturale !
Este foarte important sa invatam ce
inseamna sa mancam sanatos, cum sa combinam corect alimentele pentru o digestie
optima, importanta alimentatiei ecologice. Orice persoana este libera sa-si
aleaga tipul alimentatie-omnivora, vegetariana, raw-vegana. Importanta este
moderatia si cumpatarea, evitarea obiceiurilor nocive ce pot transforma un aliment
sanatos intr-unul nociv pentru si organism (de ex prajirea), eliminarea din
alimentatie a alimentelor de tip fast-food, a produselor de patiserie, a
bauturilor din comert. Limitati consumul de zahar, de sare, de faina
alba, de grasimi trans, ele provoaca inflamatie in corpul nostru .
Trimiteți un comentariu
Adaugare comentariu