miercuri, 5 septembrie 2018

Tu cum stai cu imunitatea ?


A inceput sezonul virozelor respiratorii (inclusiv gripale)! NU uitati, nu exista nici un medicament, vaccin sau produs naturist care sa va ofere protectie 100%. Doar o buna imunitate ajuta la prevenirea imbolnavirii sau aparitiei unor forme grave, cu complicatii!




Sunt afectate toate grupele de varsta, dar atentie mare in special la copii mici, cei din colectivitati, dar si la persoanele la care mecanismele imune de aparare nu functioneaza optim (persoanele cu boli cronice, fumatorii, persoanele obeze, cele care urmeaza tratamente prelungite cu antibiotice, antiinflamatorii, cortizon).

O buna imunitate este aliatul cel mai bun, deoarece previne aparitia infectiilor de orice gen (inclusiv gripa). 

Cum obtinem o buna imunitate ? In primul rand avand o alimentatie  sanatoasa, care sa cuprinde alimente cu valoare nutritiva mare, plus vitamine, minerale, antioxidanti, fibre, enzime; miscare in aer liber (chiar daca temperaturile sunt scazute); practicarea unei activitati fizice de cel putin  2 ori/saptamana; hidratare corecta; respectarea orelor de odihna; mentinerea unui tonus energetic (fizic, psihic, emotional) optim!
Si, nu in ultimul rand. o cura de imunizare naturala, care sa stimuleze mecanismele nespecifice, naturale, de aparare ale organismului in fata infectiilor bacteriene sau virale, a toxinelor, a celulelor canceroase !


NU UITATI CA ACESTE TERAPII NATURALE TREBUIE RECOMANDATE DE CATRE UN MEDIC APIFITOTERAPEUT, IN CAZ CONTRAR RISCATI SA PERTURBATI ECHILIBRUL ORGANISMULUI!

Sunt necesare terapiile naturiste pentru cresterea imunitatii? Ne pot face si rau? 
Raspunsul categoric in cazul ambelor intrebari este DA!

Trebuie sa lamurim insa anumite aspecte:
·         imunizarea cu ajutorul plantelor nu este acelasi lucru cu vaccinarea! Plantele, preparatele homeopate si cele gemoterapice cresc imunitatea nespecifica a organismului, adica capacitatea lui de aparare in lupta cu diferiti microbi sau toxine. Exista nenumarate studii clinice care arata ca aceste terapii naturale imunostimulatoare si imunomodulatoare reduc semnificativ riscul de a contracta o infectie respiratorie, scurteaza durata acesteia si diminueaza simtomatologia, previn instalarea complicatiilor. In aceasta categorie intra echinaceea, astragalus, ginseng, ulei chimen negru, macese, produsele apicole (miere, propolis, laptisor matca, polen, pastura). 
·         preparatele pentru imunizare nu trebuie administrate la intamplare, tratamentul trebuie strict individualizat si supravegheat de un medic fitoterapeut.

·         terapiile naturale pentru cresterea imunitatii trebuie administrate in doze prescrise de medic, pe perioade limitate de timp. Cura poate fi repetata la intervale de timp. 

·       plantele pot interfera cu medicatia alopata pe care si-o administreaza in paralel anumite persoane.






Dr Ruxandra Constantina, medic specialist medicina familie, medicina generala, apifitoterapie, gemoterapie
Programari la 0734 410 417

sursa foto aici si aici



Trimiteți un comentariu

Adaugare comentariu

Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER