joi, 10 ianuarie 2019

Ficatul - organ cheie pentru sanatatea noastra!




Vreau sa vorbim azi despre ficat si importanta lui pentru sanatatea generala a organismului  nostru ! Pentru ca un ficat care functioneaza corect si eficient reprezinta fundamentul sanatatii noastre, un aspect pe care de multe ori il neglijam !


Ficatul reprezinta un organ-cheie pentru organism, unul dintre principalele sale roluri este acela de metabolizare si de detoxifiere, respectiv filtrare, neutralizare si eliminare a toxinelor exo si endogene (alcool, alimente, poluanti chimici). 

Ficatul poate fi agresat de :
-infectii virale (cu virusul hepatitic A, B sau C)
-stil de viata nesanatos care include; o alimentatie ce contine prajeli, fast-food, aluaturi congelate, patisere din comert, alcool; obiceiuri nocive (alcool, fumat); administrarea nejustificata de medicamente (antibiotice, antiinflamatorii, anticonceptionale); lipsa de odihna; si sa nu uitam de unul dintre principalii factorii hepatotoxici: stresul!


Un ficat obosit, suprasolicitat emite semnale de alarma care trebuie interpretate corect si tratate corespunzator: astfel, apare o stare de astenie care nu cedeaza la repaus, scaderea poftei de mancare, greturi, voma, dureri in hipocondrul drept, tulburari de digestie, balonari, ameteli, dureri de cap, tulburari de digestie, eruptii cutanate, fragilitate capilara, tulburari de somn.

Ce este de facut ?

In nici un caz nu ignorati semnalele de alarma!

Adoptati o alimentatie sanatoasa, bazata pe verdeturi, legume (crucifere, radacinoase), citrice, proteine de calitate (peste, curcan si pui de tara), lactate acide, cereale integrale.
Consumati sucuri verzi (orz verde, grau verde), suc de telina, de morcov, de sfecla; suc de lamaie, grapfruit, care ajuta la detoxfierea celulei hepatice.
Respectati-va orele de odihna (7-8 ore pe noapte), plus perioade de relaxare activa in timpul zilei.



Curele periodice de asa-zisa detoxifere hepatica sunt mai mult decat binevenite, cu conditia sa fie efectuate pe baze medicale . 

In nici un caz NU recurgeti la cure drastice de infometare, administrarea de sare amara, tamaie. Puteti face mult rau sanatatii voastre !


O astfel de cura inlude alimentatie adecvata, plus adminstrarea unuor suplimente ce contin plante ce ajuta la detoxifiere si regenerare hepatica: armurariu, papadie, anghinare, cicoare, rozmarin, sunatoare, gentiana in combinatie cu plante ce realizeaza o detoxifiere la nivel circulator: soc, mesteacan, urzica, coada-soricelului; plus substante ce intervin in diferite faze ale detoxifierii hepatice: glutation, acid alfa lipoic, arginina, schizandra, astragalus, vitamina C, seleniu, topinambur, ghimbir, turmeric.

Preparatele gemoterapice sunt deosebit de benefice: extract radice secara, mladite ienupar, mladite rozmarin, muguri coacaz negru, muguri alun

Deosebit de utila este asocierea cu preparatele stupului: pastura, polen, propolis, laptisor matca.


NU neglijati sanatatea hepatica si aveti mare grija ce terapii urmati !


Terapia nu trebuie luata la intamplare, trebuie recomandata si supravegheata de un medic apifitoterapeut, cu determinarea periodica a parametrilor ce ne permit evaluarea starii ficatului. 




sursa foto aici si aici

Trimiteți un comentariu

Adaugare comentariu

Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER