Sarbatorile pascale au trecut, a trecut si vremea alimentelor traditionale, gustoase dar hipercalorice, bogate in proteine si grasimi animale, in zaharuri concentrate, stropite de multe ori cu alcool, bauturi energizante, bauturi dulci carbogazoase din comert.
Pentru ca a venit in sfarsit si primavara, este momentul OPTIM sa
facem o detoxifiere blanda la nivelului
aparatului renal, digestic si hepato-biliar; in plus, putem scapa si de kg nedorite acumulate (bineinteles in
jurul abdomenului), printr-o dieta adecvata, fara restritii inutile si greu de
sustinut; plus ceaiuri care „topesc” grasimea si detoxifica.
Verdeturile primaverii sunt de mare
ajutor: urzicile(sub forma de salata, piure, ciorba, suc proaspat,
ceai) au o puternica actiune diuretic-depurativa, ce contribuie la
detoxifierea organismului. In acelasi timp, sunt bogate
in vitamine (acid folic, vitaminele C, A, E si K) si minerale (calciu,
fier si magneziu), aminoacizi esentiali, clorofila, cu actiune tonica
generala; papadia (sub forma de salata din tije sau frunze
tinere, suc, ceai) are actiune diuretic-depurativa, scade colesterolul si este
un bun drenor hepato-biliar.
Folositi condimentele - ghimbir,
busuioc, marar, sofran, menta, cimbru, chimen, leustean, etc - in stare
proaspata, sub forma de pulbere uscata, infuzie (simpla sau combinata, 2-3
cani/zi, dupa masa), pentru imbunatatirea digestiei si efectul carminativ; tot
pentru absorbtia gazelor intestinale efecte benefice au si comprimatele de
carbune medicinal, 3-4 /zi, la masa, ca si capsulele cu ghimbir.
Ceaiurile asiatice (ceai verde,
ceai negru, ceai pu-erh, ceai oolong) ne hidrateaza, dar ajuta si la
detoxifierea organismului la nivel renal, digestiv, hepato-biliar, la reglarea
tranzitului intestinal, normalizarea nivelului colesterolului si glicemiei, la
arderea grasimii in exces (in special a grasimii abdominale).
Ceaiurile cu
efect diuretic-depurativ duc la
eliminarea excesului de apa si toxine, ajutand la curatarea sangelui: merisor,
coada-calului, frunze de mesteacan, fructe de ienupar, troscot, frasin, matase
de porumb, ciubotica-cucului, brusture, fenicul, nalba, soc, cozi de cirese,
sulfina galbena, ghimpe, pir.
Ceaiurile cu
efect laxativ regleaza digestia,
combat constipatia, favorizeaza eliminarea gazelor intestinale: senna,
musetel, anason, fenicul, ceai verde, cimbru, busuioc, nalba, volbura.
Ceaiul sau tinctura
de soc are efecte diuretice
si sudorifice, avand drept rezultat eliminarea apei in exces si a toxinelor din
organism, dar si diminuarea aspectului pielii de „coaja de portocala”.
Totodata, regleaza tranzitul intestinal (efect laxativ). Pe termen lung, inhiba
apetitul alimentar si ajuta la scaderea in greutate.
Sa nu uitam de
ceaiurile care actioneaza la nivelul aparatului hepato-biliar, cu stimularea
secretiei si excretiei de bila, ce ajuta la emulsionarea grasimilor: papadie, cicoare, anghinare, sunatoare, rozmarin, armurariu.
Este foarte important
sa folosim suplimente naturale care sa ne controleze apetitul si sa elimine nevoia
imperioasa de dulce: sofran, portocale, lamaie, scortisoara, menta.
Diminuarea stresului este un obiectiv
foarte important; stresul ne imbolnaveste, incet si sigur, dar ne poate si
ingrasa; de aceea este indicata folosirea plantelor care ne echilibreaza
psiho-emotional: lavanda, sunatoare, roinita, ceai verde.
Pentru accelerarea
procesului de detoxifiere si de slabire, este bine sa asociati 10-12 sedinte
de masaj
terapeutic, drenaj limfatic, reflexoterapie si aromoterapie.
Pentru a benefiia de o
cura de detoxifiere si slabire, naturala si eficienta , fara efecte nedorite,
fa-ti o programare la Clinica terapii naturiste dr Ruxandra
Constantina, medic specialist medicina naturista, unde vei primi o schema
individualizata de detox, recomandari alimentatie plus cele mai bune terapii naturiste care sa te
ajute in lupta cu bolile si cu kg in plus.
Trimiteți un comentariu
Adaugare comentariu